Ciklusi u emisiji Beokult - "Iskustva svakodnevice"

"Šta je zajedničko iskustvu prošlog i sadašnjeg vremena i kako bismo, u najkraćem, odredili prirodu aktuelnog trenutka? Jesmo li dovoljno aktivni u pokušaju prevazilaženja fragmentarnosti, tenzija i antagonizma između slobode i neslobode?
Gost emisije je pisac i novinar Dušan Miklja koji je svoje bogato životno i profesionalno iskustvo ugradio u novi roman Grand central. Tokom emsije prokomentarisaće pomenuto pitanje odnosa prošlosti i sadašnjosti i prirode vremena u kojem živimo, a povodom sledećih priča: sa premijere predstave Na Drini ćuprija u Srpskom narodnom pozorištu utiske prenosi Olivera Milošević.

Predstavljamo izložbu mlade multimedijalne umetnice Danice Bićanić koja kroz Cikluse razrešava odnos umetničkog čina prema svakodnevici koju živimo. Lidija Božić bila je u Kulturnom centru Beograda i razgovarala sa učesnicima i urednicima izložbe Republika poezija koja, u uslovima digitalne stvarnosti, poeziju predstavlja kroz jednu novu dimenziju.
Selina Lovren skreće pažnju na film Dankinja reditelja Toma Hupera koji publika ovih dana može da vidi na bioskopskom repertoaru. Sudbini slikara koji je tridesetih godina prošlog veka poželeo nezamislivo, otvara i pitanje naše spremnosti danas da zaista prihvatimo drugačije, a Sonja Kovačev povodom predstojećeg koncerta grupe Kanda Kodža i Nebojša i 25 godina postojanja ovog benda, piše o njihovoj poetici i pitanju postojanja i trajanja alternative danas."

Urednica emisije: Marija Nenezić
Montažerka: Nada Dodig
Realizatorka: Sanja Redžić

Label and copyright: Radio-televizija Srbije

Comments

Popular posts from this blog

WCTR in conversation document - with Bernhard Hansbauer / Lichtfelder project